Israël wil Al-Jazeera verbannen

Israel wil Al Jazeera verbannenIn navolging van Jordanië, Saudi Arabia, de Verenigde Arabische Emiraten, Bahrein en Egypte wil nu ook de regering in Jeruzalem de Arabische nieuwszender Al Jazeera sluiten.  De Israëlische minister van Communicatie, Ayoub Kara, maakte het nieuws eerder vandaag bekend.

Israël beschuldigt de in Qatar gevestigde Al Jazeera en haar financierders van het steunen van de Islamitische terreurorganisatie Hamas. Al Jazeera wordt hoofdzakelijk gefinancierd door de voormalige emir van Qatar, Hamad bin Khalifa al-Thani, die in 2013 is afgetreden ten gunste van zijn zoon Tamim.

De regering Netanyahu is voornemens om de kantoren van Al Jazeera in Israël te sluiten en de accreditatie van haar journalisten in te trekken. Hiervoor is wel nieuwe wetgeving vereist die momenteel in de maak is in de Knesset, het Israëlisch parlement.

Reacties