De laatste column van Bert

Bert VromenAfgelopen woensdag, precies een jaar geleden, is onze columnist Bert Vromen z”l overleden. De schrijver met een groot hart voor Israel en het Jodendom, stuurde de redactie van joods.nl daags voor zijn overlijden een nieuwe column toe. Ter nagedachtenis aan Bert publiceren wij vandaag zijn nog niet eerder verschenen column.

O, wat ben ik heden blij…

Hartstikke blij. Van mijn antibiotica af. Van mijn picc-lijn af. Mijn zenuwontstekingen in mijn rug zijn nagenoeg beter. Maar waar ik het nu over heb is vandaag 30 juli 2016 het bericht in Het Parool dat de rapper Bokoesam uiteindelijk geweigerd is, hij was al gecontracteerd, een paar riedeltjes te zingen op de Ajax Open Dag. Jonge kinderen komen met hun ouders naar een voetbalfeestdag. Voetbal. Feest. Kleine kinderen. De heer rapper predikt nogal vulgaire teksten. Ik heb het van horen zeggen.

O, wat ben ik heden blij…

Beste Ajax directie. Is het dan NU eindelijk g’dverdomme ook afgelopen met al die spreekkoren met teksten als “kanker”. Of over onze eigen held Kenneth Vermeer? Of over “homo’s”?

O, wat ben ik heden blij dat als Yoni en ik samen met de Veerlui uit Volendam dit seizoen naar alle thuiswedstrijden komen kijken en genieten en ons kijkplezier en genot niet meer versjteerd wordt door “Joden, Joden”. 

“Joden, Joden”.

“Joden, Joden”.

Advertentie (4)