Neturei Karta in Teheran om Ahmadinejad te steunen

De Joodse organisatie Neturei Karta heeft deze week een aantal vertegenwoordigers naar Teheran gestuurd om namens de groep steun te betuigen aan de Iranese president Ahmadinejad en diens oproep ‘Israël van de kaart te vegen’.

In een verklaring op de door de Iranese overheid beheerde radio riep de enkele honderden leden tellende organisatie op tot ‘het ten val brengen van het zionistische regime’. Een van de Britse leiders van Neturei Karta zei voor de Iranese televisie dat ‘zionisten betrokken zijn bij vrijwel iedere grote misdaad ter wereld’.

In een andere recente actie tot steun van antisemitische leiders, heeft Neturei Karta vorige maand een open brief aan Ismail Haniyeh, de beoogde Hamas leider van de Palestijnse Autoriteit, openbaar gemaakt, waarin de groep hem feliciteert. Zoals Israël National News reeds bekend maakte, heeft Neturei Karta onofficiële geldbedragen ontvangen van de Palestijnse Autoriteit, persoonlijk goedgekeurd door wijlen PLO leider Jasser Arafat.

Leiders van alle streng orthodoxe Joods religieuze groeperingen – ook diegene die uit principe een seculier Israël afwijzen – hebben de leden van Neturei Karta geëxcommuniceerd.

Bron: www.israelnationalnews.com/

Advertentie (4)