Vakantiebestemming Israël

Het zomerseizoen staat voor de deur en Israël bloeit op, letterlijk en figuurlijk.Het Israëlisch Bureau voor toerisme zet een aantal nieuwe en/of bijzondere toeristische attracties op een rijtje.

Caesarea
Caesarea kreeg eind maart de prestigieuze International Award for Excellence in Design ontvangen voor de interactieve displays van Caesarea Harbor. Bovendien is eind april in de haven het archaeologisch onderwatermuseum voor het publiek opengesteld. Hier zijn onder water de overblijfselen te zien van een Romeinse haven die is overspoeld. Ook liggen er op de bodem van de zee nog scheepswrakken, ankers en oude scheepsladingen. Het park is geschikt voor zowel beginnende als ervaren duikers en er kan ook worden gesnorkeld.

Rondvaartboten Akko
Akko ondergaat al een aantal jaar een grootscheepse renovatie die verschillende archeologische lagen van de oude stad zichtbaar zal maken. Toch is er al genoeg te beleven voor toeristen. Sommige stadia van de renovatie zijn al afgerond en sinds kort is er een rondvaartboot die toeristen langs de stadswallen vaart. Ook een tocht op een boot met glazen bodem is mogelijk.

Mogelijk weer bus Tel Aviv – Cairo
Tijdens een ontmoeting in maart hebben de Israëlische en Egyptische ministers van toerisme besloten om samen te bekijken of buslijn 100 tussen Tel Aviv en Cairo na 19 jaar weer hervat kan worden. De ministers beloofden tevens toerisme naar de wederzijdse landen te zullen promoten.

Videoblog Israël
Het Israëlisch consulaat in New York heeft voor Israël een videoblog in het leven geroepen om tegengas te geven tegen het negatieve beeld dat in de media van Isrël wordt gegeven. Met het videoblog wil het consulaat laten zien wat er in Israël gebeurt op het gebied van kunst, cultuur, wetenschap, muziek, mode en sport? En hoe ziet het alledaagse leven eruit? Het is de eerste videoblog dat door een land is gelanceerd. Voor RSS-liefhebbers is er ook een feed beschikbaar!

Internationaal Filmfestival Eilat
Zoals elk voorjaar wordt deze maand het Filmfestival van Eilat gevierd. Van 24 tot 27 mei worden 45 films en documentaires getoond, prijzen uitgereikt voor beste Israëlische, beste buitenlandse en beste jeugdfilm, en er worden workshops gegeven.
Zie ook www.eilatfilmfest.com.

Outdoor cycling center Tzubike
In kibboets Tzuba, 12 km van Jeruzalem, is onlangs een outdoor cycling center geopend: Tzubike. Op het nieuwe crossparcours worden competities gehouden en er is een school voor professionele rijders met de laatste oefenapparatuur. Bovendien organiseert het Tzubike fietstours voor alle niveaus.

Navigatiesysteem in Israëlische huurauto’s
Autoverhuurbedrijf Hertz heeft in zijn auto’s het “Hertz

Advertentie (4)