Israël update

De strijd tussen Israël en Hezbollah gaat onverminderd door. Premier Olmert heeft voor het eerst sinds het uitbreken van de crisis tot het Israëlische volk gesproken.

Maandag vuurde Hezbollah meer dan vijftig raketten af op Israël. In Tsfat werd het Rebecca Sieff ziekenhuis geraakt. Hierbij raakten acht mensen licht gewond. In Haifa werd een gebouw in de Bat Galim wijk getroffen; het stortte in en er vielen elf gewonden, waarvan een ernstig. Zes mensen raakte gewond bij verschillende raketinslagen op andere plaatsen in Galilea.

In Libanon kwamen maandag 53 mensen om het leven bij het Israëlische offensief. Dinsdag kwamen elf burgers en zes Libanese soldaten om. De Israël Air force schakelde bij de aanvallen tenminste tien raketten uit die afkomstig waren uit Iran en een bereik van 200 kilometer hadden. Bombardementen op wijken in Beiroet en Zuid-Libanon gaan onverminderd door.

Premier Ehud Olmert heeft zich in een speech gericht tot de Israëlische bevolking. "Burgers van Israël, er zijn momenten in het leven van een natie, waarop deze verplicht is om de relaiteit te aanschouwen en te zeggen: genoeg. En ik zeg tot iedereen: genoeg. Israël zal niet worden gegijzeld- niet door terreurgroepen en niet door terroristische autoriteiten of door welke soevereine staat dan ook. Er is niets dat we meer willen dan vrede aan alle grenzen. Maar Israël zal niet accepeteren dat er raketten worden afgevuurd op haar burgers. Alleen een natie die haar vrijheid kan beschermen, verdient haar."

Advertentie (4)