Israël in het nieuws

Joods.nl bracht voor u artikelen bijeen over de recente verwikkelingen in Israël.

Algemeen Dagblad:De islamitische Jihad en de fundamentalistische beweging Hamas hebben de verantwoordelijkheid opgeëist voor de aanslag op een bus in Oost-Jeruzalem. Twee Israëlische passagiers kwamen daarbij om het leven.Doden bij aanslag op busNederlands Dagblad:De Israëlische minister van buitenlandse zaken Peres en de Palestijnse leider Arafat hebben zaterdag voor het eerst in vijf weken een ontmoeting onder vier ogen gehad.Peres en Arafat in gesprek NRC:Israëlische gevechtshelikopters hebben gisteren nacht beschietingen uitgevoerd op Palestijnse doelen in de Gazastrook. Volgens een regeringswoordvoerder zijn gebouwen onder vuur genomen waar mortieren werden gemaakt om joodse nederzettingen te beschieten. Er zouden geen gewonden of dodelijke slachtoffers zijn gevallen.Israël beschiet Palestijnse doelenHa’aretz:Three Israëlis were wounded Monday when a bomb exploded near the West Bank settlement of Shaked, near the Palestinian flashpoint city of Jenin.Three Israëlis wounded in bombing near Jenin-area settlementPolice on Monday reimposed a high alert status over parts of the Sharon area and have deployed in strength throughout Jerusalem in response to the French Hill shooting attack Sunday and the overnight IDF troop pullout from the West Bank city of Qalqilyah.Alert in Jerusalem, Sharon area after Sunday attack, IDF pullout

Advertentie (4)