Stadsdeelvoorzitter Marcouch steunt anti-Israël demonstratie

Stadsdeelvoorzitter Ahmed Marcouch van stadsdeel Slotervaart heeft zijn naam èn zijn partij (PVDA) verbonden aan de demonstratie van het Nederlands Palestina Komitee tegen het militaire optreden van Israël.

Volgens Bert Koenders, buitenlandspecialist van de PvdA in de Tweede Kamer, is het niet gebruikelijk dat partijleden in een andere hoedanigheid dan als spreker aan dergelijke acties deelneemt.

Marcouch staat op het actiepamflet vermeld met de letters PvdA tussen haakjes. Hij zegt achter de demonstratie te staan, maar is onzeker over de vraag of hij namens de partij optreedt. ”Ik weet het echt niet. Het idee voor de demonstratie is in korte tijd ontstaan. Het partijbureau en de Tweede Kamerfractie bepalen de partijlijn.” De partijafdeling in in Marchouch’s stadsdeel heeft met de ondertekening van het pamflet eigenmachtig de publiciteit.

Marcouch zegt het belangrijk te vinden dat de demonstratie wordt gehouden. Onrust in het Midden-Oosten slaat volgens hem gemakkelijk over naar Europa. Hij vindt het daarom belangrijk dat Amsterdammers stoom kunnen afblazen. ”Ik denk dat dit nodig is. Laat de mensen hun boosheid maar uiten.”

In het pamflet, dat op de website van het Palestina Comité te lezen is, wordt de schuld van de oorlog volledig bij Israël gelegd en wordt de berichtgeving in de media eenzijdig genoemd.

Bron: Het Parool, 20 juli 2006

Donderdagvond 20 juli is er een grote pro-Israël manifestatie bij De Dokwerker in Amsterdam. KOMT ALLEN!!!

Advertentie (4)