Op de radio: ‘Neef aan de overkant’ in boekvorm

De door het radio-1 programma De Ochtenden uitgezonden gesproken briefwisseling tussen de Joodse Israëli Gideon Soesman en de Arabische Israëli Mouin Rabbani, beide met een Nederlandse achtergrond en wonend in Israël, wordt als boek uitgegeven. De presentatie vindt plaats tijdens een radio-uitzending op 19 oktober, live te beluisteren vanaf 9 uur ‘s morgens.

Deze speciale live uitzending van EO De Ochtenden gaat op donderdag 19 oktober a.s. van 9.00 – 11.30 uur de lucht in vanuit De Rode Hoed in Amsterdam.

Het wordt een groots opgezette manifestatie: tijdens het programma zal een panel aan tafel zitten bestaande uit een niet al te voor de hand liggend gemêleerd gezelschap, waaronder landelijke politici en vertegenwoordigers van verschillende groeperingen die met het Israëlisch-Palestijnse probleem te maken hebben, zowel direct als indirect. Vanzelfsprekend zijn Mouin Rabbani en Gideon Soesman ook aanwezig.

Iedere aanwezige krijgt ook het boek van de ‘Neven’. De uitzending zal vermoedelijk ook op internet te volgen zijn. Dat is geen overbodige luxe: er is plaats voor in totaal max. 375 personen. Het publiek zal voor 1/3 uit sympathisanten van Israël bestaan, voor 1/3 uit sympathisanten van de Palestijnen en voor 1/3 uit EO achterban.

Wie de uitzending wil bijwonen kan zich per email, waarin naam en telefoonnummer moeten zijn vermeld, opgeven bij Hendrien Kloots, die het ‘Joodse’ gedeelte van dit programma voor de EO mede organiseert.
Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar, dus wees snel!
E-mail: hk@inprodis.nl

De naam van de radiorubriek ‘Neef aan de overkant’ is bedacht om het conflict tussen Palestijnen en Israëli’s te ‘verkleinen’ tot een ‘familieruzie’ in het Heilige Land. Beide volkeren, zowel de Joden als de Arabieren (waaronder de Palestijnen), herleiden traditioneel hun afkomst tot aartsvader Abraham. Eigenlijk zijn beide brievenschrijvers heel in de verte familie (‘neven’). Toch staan ze tegenover elkaar ‘aan de overkant’ in een slepend en bloedig conflict.

Advertentie (4)