Israel wil directe vluchten naar Goa

vlag india israel
Vlag van India en Israel

De Times of India meldde deze week dat de Israëlische regering directe charter- en lijndienstvluchten wil starten naar Goa. De Indiase badplaats is een van de populairste vakantie bestemmingen onder met name jonge Israëliërs. Het Israëlische toerisme naar India bedraagt totaal jaarlijks ruim 40.000. Veel blijven daar langere tijd na hun dienstplicht.

De Indiase Minister van Toerisme Dilip Parulekar zal in juni ingaan op een uitnodiging van Jeruzalem om Israel te bezoeken en de plannen verder uit te werken.

Uit een internationaal onderzoek (2009) die namens het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken is uitgevoerd blijkt dat de Indiase bevolking percentueel de grootste sympathie heeft voor de Joodse Staat, nog meer dan de Amerikanen. Ook zichtbaar Joodse vakantiegangers voelen zich in India bijzonder veilig. De Mumbai-aanslagen in 2008, waar ook een Joods centrum van Chabad slachtoffer was, hebben geen effect gehad op het toerisme.

Advertentie (4)