Ariel Sharon begraven

ariel sharon boederij sderotDe Israëlische oud-premier Ariel Sharon is begraven. Dat gebeurde met militaire eer bij zijn boerderij in Sderot, nabij de grens met Gaza. Hij ligt nu naast zijn echtgenote Lili. Voorafgaand aan de begrafenis was er een herdenkingsdienst in het Israëlisch parlement, de Knesset. Een groot aantal wereldleiders waren aanwezig, waaronder Joe Biden en Tony Blair. Voor Nederland was oud-premier en Minister van Staat Wim Kok aanwezig. Daarnaast was ook Geert Wilders afgereisd om de begrafenis bij te wonen. Hamas vuurde vanochtend net na de begravenis twee raketten af op Israel, maar die veroorzaakte geen slachtoffers. Israel heeft in het gebied een Iron Dome raket onderschepper paraat staan.

Lees verder:

Afshin Ellian over Ariel Sharon

Hieronder een aantal filmpjes over Ariel Sharon.

Wim Kok spreekt over begrafenis vanuit Israel

Wim Kok legt krans bij graf Sharon

NOS nieuws reportage over de begrafenis

Joe Biden spreekt bij graf Ariel Sharon

Euronews over de “militaire legende” Ariel Sharon

De dokter van Ariel Sharon aan het woord.

Ariel Sharon bij AIPAC

Advertentie (4)