‘In Tel Aviv mogen startups falen’

Dan Senor en Saul Singer hebben een boek geschreven over Israel als "start-up land". Het boek is in 12 talen vertaald, waaronder Japans, Chinees, Koreaans.
Dan Senor en Saul Singer hebben een boek geschreven over Israel als “start-up land”. Het boek is in 12 talen vertaald, waaronder Japans, Chinees, Koreaans.

In een voormalig bibliotheekgebouw in de Israëlische stad Tel Aviv zitten sinds eind 2011 ieder half jaar vijf nieuwe startups, die daar middels een door de stad gefinancierd project de kans krijgen hun idee uit te werken en een bedrijfje uit de grond te stampen.

“Een goed idee en full time inzet zijn de enige harde eisen die worden gesteld”, zegt gemeentewoordvoerster Mira Marcus.

En de start up moet uit een team van twee tot vier personen bestaan, want onderdeel van de filosofie is dat er veel contact is tussen de beginnende ondernemers en dat men elkaar met raad en daad ondersteunt, aldus de zegsvrouw.

Een van die goede ideeën die dit half jaar voor 50 euro per maand een werkplek, wifi én koffie krijgen,  is van de geboren Nederlander Ishai Milhado. Samen met een partner bedacht hij Reliance, een digitaal platform waarop huurders en verhuurders van huizen “alles kunnen regelen dat nodig is”. “Van huur, verzekeringen, belastingzaken, al dat soort dingen”, vertelt Milhado.

Als begin twintiger verhuisde hij vanuit Amstelveen naar Israël waar hij diende in het leger en later studeerde. Zijn startup ontstond vanuit frustratie over het feit dat huur in Israël nog vaak met een cheque moet worden voldaan. “Het is zo onhandig.”

Lees het hele artikel op NuZakelijk.nl

Advertentie (4)