Gehandicapten in het Israëlische leger

Israel Defence Forces

In een land waar alle mannen en vrouwen dienstplichtig zijn, is er een groep in het bijzonder die hun bijdrage aan het land niet konden vervullen. Tot verkort. De Israel Defence Forces heeft speciaal voor deze groep een nieuwe unit in het leven geroepen zodat ook zij net als hun leeftijd genoten hun dienstplicht kunnen vervullen.

Het project heet “Geweldig in Uniform” en is 10 jaar geleden opgericht. Het doel van het project is integratie van jongeren met een handicap in de IDF (eerst als vrijwilliger en vervolgens als soldaten in elk aspect, inclusief ID en uniform) als onderdeel van hun voorbereiding op een zelfstandig leven en hun integratie in de Israëlische samenleving.

https://www.youtube.com/watch?v=gZC42c8lMqg&w=520&h=340

Advertentie (4)