“Regime Abbas aan het wankelen”

palestijnse-leider-abbasOnder de titel “Israël bereidt zich voor op val Palestina” hebben diverse grote kranten in Nederland vandaag bericht over de mogelijke val van het dictatoriale regime van de Palestijnse leider Mahmoud Abbas is. Het nieuws over het wankelend regime is afkomstig van Haaretz.

Het is voor het eerst dat het Israëlische veiligheidskabinet openlijk de mogelijkheid uitspreekt dat zij op enig moment het vacuüm zouden moeten gaan vervullen om zorg te dragen voor de civiele orde op de oever ten westen van de rivier de Jordaan. De mogelijkheid is immers levensgroot dat de Arabische lente alsnog zal toeslaan in Palestijns gebied.

Benjamin Netanyahu ‘We moeten voorkomen dat de Palestijnse Autoriteit in elkaar stort, maar tegelijkertijd moeten we er ons op voorbereiden”

Voor de goed geïnformeerde is het echter geen nieuws dat de Palestijnse leider en zijn Fatah partij al jaren niet populair is in de Palestijnse gebieden. Het antidemocratische regime gaat immers gepaard met onderdrukking, corruptie, machtsmisbruik en diefstal van internationale gelden bedoeld voor de ontwikkeling van de Palestijnse gebieden. Zo heeft politicus Abbas een geschat vermogen van maar liefst $100.000 miljoen volgens Khaled Abu Toameh, een Arabisch-Israëlische journalist.

Dat ook Nederlands belastinggeld verdwijnt in de zakken van corrupte Palestijnse politici is niet uit te sluiten. Daarover zijn ook herhaaldelijk kamervragen gesteld.

Advertentie (4)