Chris Rock is dol op Israël

chris_rock_israel

Afgelopen dinsdag was het eerste optreden op Israëlische bodem van de Amerikaanse komiek en acteur Chris Rock. Liefst 10.000 van zijn fans begroetten hem in Tel Aviv’s Menorah Mivtachim Arena, waar hij riep: “Tel Aviv! Shalom motherfuckers, ik hou van dit land, ja, Israël!” Zijn show duurde in totaal 70 minuten.

Belangrijke thema’s in Rock’s optreden waren overspel, voogdij en zijn eigen echtscheiding, schrijft The Times of Israel. Andere grappen gingen over mogelijke raciale vooringenomenheid bij Amerikaanse politieagenten en bijvoorbeeld veiligheidsmaatregelen op vliegvelden.

Rock spaarde zichzelf bepaald niet. “Ik ging scheiden omdat ik een eikel was,” zei hij, “simpelweg geen goede echtgenoot.” Behalve meermaals vreemdgaan had de komiek ook last van een pornoverslaving, zo bekende hij in het Heilige Land. “De scheiding kostte me zoveel geld, dat ik wel in Israël moest optreden”, aldus Rock. De opbrengst van zijn show wordt overigens niet op zijn eigen bankrekening bijgeschreven, maar is bestemd voor onderwijs aan zwarte meisjes.

Hoewel Rock (52) nooit eerder in Israël optrad, is het niet zijn eerste bezoek aan de Joodse staat. Dat was 10 jaar eerder, toen hij het land bezocht voor de Israëlische première van de film Madagascar 2, waarin hij de stem van Marty de Zebra is.

Advertentie (4)