Geneesmiddel tegen kanker? Israëlische wetenschappers zeggen een medicijn te hebben ontwikkeld

Geneesmiddel tegen kanker

Het klinkt te mooi om waar te zijn, maar een groep van Israëlische wetenschappers zeggen een geneesmiddel tegen kanker te hebben ontwikkeld dat binnen een jaar gebruikt kan worden door kankerpatiënten.

“Onze kankerbehandeling zal vanaf de eerste dag effectief zijn. Het duurt slechts een paar weken en zal geen of minimale bijwerkingen hebben, terwijl de kosten veel lager zijn de de meeste behandelingen die nu beschikbaar zijn”, aldus Dan Aridor, bestuursvoorzitter van Accelerated Evolution Biotechnologies Ltd. (AEBi), het bedrijf  dat de nieuwe behandeling ontwikkeld.

Aridor en Dr. Ilan Morad, de CEO van AEBi, zeggen dat hun behandeling een verstoringstechnologie is. De behandeling noemen ze MuTaTo, wat staat voor multi-target toxine.

Het potentiële anti-kankergeneesmiddel is gebaseerd op de SoAP-technologie. Kortgezegd komt het er op neer dat het product lichaamseiwitten omzet tot een virus dat bacteriën infecteert. Het eiwit wordt een faag, een klein virus dat alleen specifieke bacterieën infecteert.