Kaartverkoop Eurovisie Songfestival in Tel Aviv van start

De kaartverkoop voor het Eurovisie Songfestival 2019 in Tel Aviv is vandaag begonnen. De prijs van een kaartje begint bij NIS 150,- voor de achterste rijen, zaalplaatsen kosten tussen de NIS 200,- oplopend tot NIS 630,- voor de betere zitplaatsen. De duurste plaatsen zijn in de zogenaamde Golden Ring en kosten tussen de NIS 850,- en NIS 1.300,-. De huidige wisselkoers is: 1 Euro = 4,20 Shekel.

Het Eurovisie Songfestival in Tel Aviv wordt in Israël gezien als een visitekaartje voor het land. De Joodse staat zal wereldwijd in beeld worden gebracht op de televisie en het songfestival zal ook een ‘lust voor het oog’ zijn.  Niet op de laatste plaats door de twee presentatrices, topmodel Bar Rafeali en de Arabisch-Israëlische nieuwspresentatrice Lucy Aharish.

Bar Rafaeli
Lucy Aharish

De eerste halve finale vindt plaats op 14 mei, de tweede halve finale is op 16 mei en de finale zal plaatsvinden op zaterdagavond 18 mei.

Hotelkamers zijn in Tel Aviv al bijna uitverkocht ondanks de hoge prijzen. Hetzelfde geldt voor Airbnb. De afstanden in Israël zijn nooit heel groot en er is een goed netwerk van openbaar vervoer.

Mijn advies zou dan ook zijn als u in de week van het songfestival “erbij wilt zijn” om een slaapplek te zoeken op ca. 30 km rond Tel Aviv. Prijzen zijn dan redelijk betaalbaar en meestal bent u binnen een half uur in Tel Aviv.