Nieuw verschenen boek: “Israël de Jood onder de staten”

In het nieuw verschenen boek, In Search of Israel. The History of an Idea, betoogt Michael Brenner dat Israël “Ironisch genoeg de Jood onder de staten werd”. Brenner is hoogleraar Joodse geschiedenis in München en directeur van het Centrum voor Israëlstudies van de American University in Washington. 

De Nederlandse historica en journaliste Els van Diggele schreef afgelopen vrijdag een column in het NRC Handelsbald over het nieuwe boek.

Van Diggele: Door het lezen van dit boek wordt duidelijk dat het westerse Israël-debat, dat al decennialang vooral over het Israëlisch-Palestijnse conflict gaat, het Israël met zijn onmisbare ideeëngeschiedenis tekort doet.

Lees hier de column van Els van Diggele in het NRC Handelsblad.

Advertentie (4)