Premier Netanyahu dreigt Hamas en Iran na escalatie

Tijdens een bezoek aan de IDF-basis Shizafon in het zuiden van Israël, haalde premier Netanyahu flink uit naar de Islamitische terreurbeweging Hamas en Iran tijdens een toespraak aan de troepen.

Netanyahu: “De belangrijkste vijand waarmee we mee worden geconfronteerd is Iran, dat land zegt dat het ons wil vernietigen met nucleaire wapens, wat wij zullen voorkomen, maar Iran oefent ook druk uit op groepen rond Israel om meer druk op ons uit te oefenen. Ze hebben een zuidelijke basis in Libanon opgericht via Hezbollah en in Gaza steunen ze Hamas en de Islamitische Jihad. En nu willen ze een derde basis vestigen, direct aan onze grens, tegenover de Golanhoogte, waar het Iraanse leger zich heeft verschanst in Syrië. We zetten al onze middelen in om Iran op al deze drie fronten te bestrijden. Vergeet niet dat de IDF het enige buitenlandse leger is dat Iran in Syrië bestrijdt. Met operatie Northern Shield hebben we de Hezbollah aanvaltunnels vernietigd”.

Advertentie (4)