President Rivlin bij herdenking van zeven vermoorde meisjes uit Beit Shemesh 22 jaar geleden.

 

President Reuven Rivlin nam vandaag deel aan de herdenkingsplechtigheid voor de zeven meisjes uit Beit Shemesh die 22 jaar geleden werden vermoord in Naharayim -dicht bij de grens met Jordanië.
Andere aanwezige waren o.a. opposite leider Shelly Yahimovich, wereldvoorzitter van KKL-JNF Danny Attar, hoofd van de Regionale Raad van Emek HaYarden, Idan Greenbaum en Burgemeester van Beit Shemesh Aliza Bloch.

Het evenement werd gehouden in aanwezigheid van de nabestaanden. Aan het einde van de ceremonie plantte iedereen bomen ter nagedachtenis van de meisjes, zoals ieder jaar gebeurt. “Zoals ieder jaar komen families en liefhebbende naar het Eiland van Vrede gesteund door ons als getuige” zei de President aan het begin van zijn toespraak.
“Ieder jaar op Tu Bishvat, het nieuwe jaar van de bomen en de vakantie van de natuur, komen we hier om het nieuw leven te planten. Op het eiland gekleurd door bloed, groeit een klein bos. Een bos van liefde, van verlangen, een bos van schoonheid. Ik dank Orna Shimoni voor het creëren van deze Heuvel van geplukte bloemen en de zorg van liefde en toewijding.”

De president ging verder en zei: “Er is geen troost voor kinderen wreed gedood door een verachtelijke moordenaar. Een moordenaar die vrij kwam en trots is op wat hij deed. Er geen troost groot genoeg anders dan schouder te bieden en samen te huilen en verwondering uit te spreken voor jullie manier van herinneren. Het was een gruwelijke moordaanslag. Ik waardeer de aanwezigheid van het Hasjemitische Koningshuis en de vraag om vergeving.
Ik hoop dat het in de toekomst mogelijk is dat Jordaanse en Israelische kinderen zij aan zij kunnen staan en daarmee doel geven aan de dood van deze 7 onschuldige meisjes. De kracht van tolerantie naar elkaar en verbintenis moet kracht geven voor de toekomst. Een toekomst vrij van geweld en terrorisme. Tolerantie is de enige kracht die deze regio kan verzoenen en ontplooien tot een succes van twee volkeren.”Leider van de Oppositie, Shelly Yahimovich MK:” Het Eiland van Vrede toont aan dat we nooit de hoop mogen opgeven voor vrede. Onze grootste vijand, Jordanie, wiens mensen bloedige strijd leverden tegen ons, werd – een paar jaar geleden – een bondgenoot. Dit laat zien dat zelfs het meest bloedige conflict kan worden opgelost, zodra er moedige leiders zijn die dit willen doen.”