President Rivlin bezoekt Franse luchtmacht

.

Op de tweede dag van het staatsbezoek van president Rivlin aan Frankrijk heeft de Israëlische president een bezoek gebracht aan een Franse legerbasis in de buurt van Parijs. Hij werd vergezeld door commandant Maj-Gen Amikam Norkin van de Israëlische luchtmacht.

Op de luchtmachtbasis werd president Rivlin verwelkomt door de commandant van de Franse Luchtmacht, generaal Philippe Lavigne. Op de luchtmachtbasis kreeg Rivlin een rondleiding en bezocht de daar opgestelde gevechtsvliegtuigen en helikopters. Hiernaast hebben er gesprekken plaatsgevonden met militairen van de Franse luchtmacht. 

Tijdens een daaropvolgende bijeenkomst memoreerde de President dat er reeds 60 jaar een nauwe samenwerking is tussen de Israëlische en Franse luchtmacht. Er wordt regelmatig samen geoefend en ervaringen uitgewisseld. De President sprak zijn waardering uit voor het werk van de Franse luchtmacht voor het behoud van de stabiliteit in het Midden Oosten. Verder ging president Rivlin in op de terreuraanslagen in Frankrijk en Europa, waarbij hij aangaf dat het bestrijden van terroristische organisaties en terroristische regimes de sleutel is tot stabiliteit en welvaart in het Europese continent. Hij beëindigde zijn korte toespraak met: “De samenwerking tussen onze twee strijdkrachten is belangrijk in de strijd tegen het wereldwijde terrorisme en om de regionale stabiliteit te handhaven.”

Advertentie (4)