Abbas weigert al het door Israel voor Palestijnen geïnde belastinggeld.

Na de beslissing van de Israelische regering om op de voor de Palestijnen geïnde belastingen NIS 505.679.000 ( $ 138 miljoen ) in te houden, heeft Abbas laten weten het resterende bedrag van ruim NIS 300 miljoen ( $83 miljoen) niet te willen en daarmee aan te sturen op een humanitaire crisis, volgens de Times of Israel.

Israel nam jl. het besluit om op het belastinggeld het bedrag in te houden wat de Palestijnen aan in Israelische gevangenissen gevangen zittende Palestijnse terroristen betaald.

Abbas zei tegen een delegatie van Amerikaanse Congress leden en afvaardiging van JStreet “We willen het geld miet, laten ze het maar houden”.

“Ik zeg je eerlijk dat als we slechts 20 of 30 miljoen shekels hadden,  het bedrag wat maandelijks  wordt betaald aan families van martelaren, we dat geld aan de families van martelaren zullen geven. Ik bedoel, als de Palestijnse Autoriteit niets anders heeft dan dat bedrag, zal ik het betalen aan de families van martelaren en gevangenen en gewonde personen. Dit moet begrepen worden” zei hij, volgens opnames die woensdag op het radio station Voice of Palestine, het officiële PA-radiostation, werden uitgezonden.

“Bovendien zal ik me tot alle internationale instellingen wenden om te klagen. Misschien zal de wereld me horen, “voegde Abbas eraan toe.