De “engel van gevaarlijke honden” smeekt om hulp

Jarenlang heeft Yuval Mendelovitz honderden honden gered en gerehabiliteerd uit een leven van honden-gevechten en verwaarlozing. Zijn goedheid heeft hem in zware schulden opgeleverd en nu vecht hij om zijn boerderij met 100 hondenbewoners te behouden.

Mendelovitz heeft de afgelopen 16 jaar gevaarlijke honden gerehabiliteerd die anders zouden zijn afgemaakt. Hij vindt ze in regionale quarantainevoorzieningen, dierenartsklinieken en in huishoudens. Gewond, verwaarloosd en ernstig misbruikt en er is niemand anders die deze honden een tweede kans wil geven.

De meerderheid van de honden op zijn boerderij zijn pitbulls en Rottweilers, die in Israel beschouwd worden als gevaarlijk onder de Dangerous Dogs Act. “Maar we hebben ook een aantal Canaans en een kleine, halfblinde Chihuahua die door Yuval op het strand is gevonden en speelt met de pitbulls”, zegt een van de vrijwilligers die helpt op de boerderij, die anoniem wil blijven “.

Na meer dan een decennium van verhuizen van plaats naar plaats met de honden die hij had gered, heeft Mendelovitz onlangs de boerderij kunnen bouwen. Inkomsten komen uit donaties en hulp komt van vrijwilligers. Maar nu worstelt hij om iedere maand rond te komen en vraagt hij het  publieke om steun op Facebook.

“Ik ga hier dood,” zegt Mendelovitz. “Ik spendeer elke maand NIS 35.000 (ongeveer $ 10.000), ik nam leningen en kwam daardoor in de problemen. Het is nu heel slecht, ik ben NIS 150.000 ($42.000) verschuldigd aan hondenvoer leveranciers, dierenartsen en chirurgen. Het is niet voor mijzelf,  het is allemaal voor de honden. ”

Lees hier verder

Advertentie (4)