Een glas vers water in je auto drinken kan nu ook

Hoe cool het zou zijn om een autonome auto te bezitten met een ingebouwd systeem dat (uit omgevingslucht gezuiverd) drinkwater produceert voor de inzittenden? Dat kan binnenkort met een nieuw apparaat van het Israelische bedrijf WaterGen.

WaterGe, gevestigd in de Israelische stad Risjon Letsion, heeft al bekendheid door de door hen ontwikkelde systemen waarbij uit lucht drinkwater wordt gemaakt. Of het nu gaat om drinkwater voor een klein afgelegen dorp, bij u thuis of op kantoor, WaterGen heeft het apparaat ervoor. Nu komt WaterGen met hetzelfde systeem waarbij je in de auto drinkwater uit lucht kan maken.

Hoe werkt het? GENius zuigt buitenlucht in de auto, filtert alle vervuilende stoffen eruit, koelt de schone lucht tot het dauwpunt – de temperatuur waarbij condensatie optreedt – en stuurt deze door een filterproces dat uit veel stappen bestaat. Het verwijdert resterende verontreinigingen en voegt essentiële mineralen toe aan het water, die vervolgens worden opgeslagen in een intern reservoir en vers wordt gehouden door constante circulatie.

Op dit moment wordt er met Ford gesproken over samenwerking, terwijl ook met andere autoproducenten gesprekken staan gepland. Meer over dit product van Watergen vind u hier.