Enorme stijging antisemitisme in Duitsland

Ook in Duitsland zijn het aantal gevallen van antisemitisme in 2018 enorm gestegen met maar liefst 10%. Er werden 1.646 gevallen van antisemitisme gemeld, 43 mensen raakten daarbij gewond. In 2017 waren dat er 37.

Nu het politieke klimaat, zoals in veel landen, ook in Duitsland is gepolariseerd, neemt het aantal gevallen van antisemitisme en racistische haatdragende taal toe.

De massale toestroom sinds 2015 van voornamelijk vluchtelingen en migranten uit islamitische landen naar Duitsland, zorgde voor de opkomst van de extreemrechtse en anti-immigratie partij Alternative for Germany (AfD). Deze partij is sinds eind 2017 de grootste oppositiegroep in het parlement.

Hoewel volgens het Berlijnse dagblad Tagesspiegel de meeste antisemitische misdrijven werden gepleegd door daders uit extreemrechtse hoek, is er ook een stijging te zien van het aantal antisemitische aanvallen door mensen afkomstig uit Islamitische landen. Daarnaast worden in Duitsland antisemitische aanvallen door Islamitische immigranten vaak gerapporteerd als ‘extreemrechts’, waardoor exacte cijfers over het aandeel Islamitische immigranten onduidelijk zijn.

Het hele verhaal leest u hier

 

Advertentie (4)