Eurovisie Songfestival Israel: Shalva band trekt zich terug

De uit gehandicapte musici bestaande Israelische Shalva band trekt zich terug uit de competitie van de Israelische versie van “The Next Star”. De organisatie van het Eurovisie Songfestival wil geen uitzondering maken om niet op Sjabbat te hoeven repeteren.. Meerdere leden houden zich aan de joodse rustdag.

Na het bereiken van de halve finale van het populaire Israelische tv programma, waarvan de winnaar Israel op het songfestival vertegenwoordigd, zegt de Shalva band “andere deelnemers niet in de weg te willen staan, inplaats van de Shabbat te ontwijden door op te treden voor repetities” .

De bandleden hadden zelf nooit verwacht de halve finale van “The Next Star” te halen. Maar iedereen in Israel was ervan overtuigd dat de band hoge ogen zou gooien tijdens het songfestival.

Zelfs de Israelische Minister van Cultuur heeft geprobeerd de organisatie van het Eurovisie Songfestival te bewegen een uitzondering voor de band te maken, en hen vóór Sjabbat te laten repeteren, maar de organisatoren wilden daar niet aan meewerken.

UPDATE

Zojuist is bekend geworden dat de Shalva band gaat optreden tijdens de pauze van de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival, op donderdag 16 mei 2019.

Advertentie (4)