Israels ruimtevaartschip “Beresheet” gaat binnenkort op de maan landen

De Beresheet is niet alleen het eerste ruimtevaartuig van Israel, het is ook voor het eerst dat een privébedrijf een ruimtevaartschip op de maan laat landen. Beresheet betekent in het Hebreeuws ‘In het begin’, de naam van het betreffende bedrijf is SpaceIL en deze operatie is iets waar de joodse staat trots op mag zijn.

De Beresheet heeft ongeveer de grootte en vorm van een eettafel, is ca. 1,81 meter in diameter en 1,21 meter hoog. Hij weegt leeg 159 kilo en met brandstof om op de maan te kunnen landen zal dat ca. 454 kilo zijn. Met draaginstrumenten voor het meten van het magnetisch veld van de maan, een laserreflector geleverd door NASA en een tijdcapsule met culturele en historische Israëlische voorwerpen, zal de missie de ruimte ingaan aan boord van een SpaceX Falcon 9 raket.

De andere lading die de SpaceX Falon raket meeneemt, is een communicatiesatelliet die in een baan moet komen op crica 35.405 kilometer afstand van de aarde.

De Beresheet zal het eerste ruimtevaarttuig zijn dat zich na het landen op de maan over het maanoppervlak voortstuwt door met zijn raketmotor te “hoppen” naar een tweede landingsplek. De missie markeert een nieuwe mijlpaal voor de ruimtevaartindustrie.

Advertentie (4)