Vergeet Spotify en Apple Music, hier is Shiri de App voor Israelische muziek

Vergeet Spotify en Apple Music, nu is er Shiri, de nieuwe muziek-app uit een onverwachte bron: De Nationale Bibliotheek van Israel.

Met 400.000 liedjes van Israëlische zangers, variërend van de meest populaire tot minder bekende artiesten, heeft de app meer dan 43.000 downloads in de eerste paar dagen van zijn bestaan. De App staat al als eerste gerangschikt onder de gratis applicaties in de App Store van Apple, en was nummer één in de Google Play Store aan het einde van de tweede dag dat de app beschikbaar was.

Het idee voor Shiri kwam voort uit een groep Israëlische kunstenaars en muzikanten, geleid door Ariel Horovitz, een Israëlische singer-songwriter. Horovitz treedt hiermee in de voetsporen van zijn overleden moeder, de beroemde zangeres Naomi Shemer.

Horovitz had een idee voor een gedigitaliseerd radiosysteem waarmee luisteraars ieder willekeurig Israëlisch nummer kunnen selecteren. Op hetzelfde moment was de Nationale Bibliotheek van Israel bezig plannen te ontwikkelen om de uitgebreide muziek collectie meer bekendheid te geven bij het grote publiek. Ze bundelenden de krachten en zo onstond Shiri.

Lees hier verder