Israelische geheime dienst ontdekt netwerk van Palestijnse journalisten die terroristen aansturen

Musa Alla, Hamas terrorist uit Jabalia (Gaza), met
Musa Alla, Hamas terrorist uit Jabalia, Gaza, in Press vest

De Israelische geheime dienst Shin Beth heeft een netwerk ontdekt van Palestijnse journalisten die in Judea en Samaria (Westelijke Jordaanoever) terroristen rekruteren. Hun opdrachtgever is de Islamitische terreurorganisatie Hamas.

De rekruten kregen instructies om terroristische aanvallen uit te voeren in Judea, Samaria en andere gebieden in Israël. Tijdens ondervragingen is de methode onthuld die is gebruikt door Hamas vanuit de Gazastrook.

De recruiters deden zich voor en waren werkzaam als journalisten. Zij gaven geheime berichten door aan terroristen via programma’s van Al-Aqsa TV, het belangrijkste mediakanaal van Hamas.

De ‘dubbele identiteit’ van Palestijnse journalisten die betrokken zijn bij terrorisme is niet nieuw, en is ook in het verleden vaak gebruikt. Ook tijdens de maandenlange geweldadige rellen aan de grens tussen Gaza en Israel waren Hamas soldaten vermomd als demonstranten en journalisten, met bijvoorbeeld jassen met het woord “Press”op de rug. Ook maakt Hamas gebruik van voertuigen die zich voordoen als mediaverslaggevers.

Voor wie de Netflix-film La Casa De Papel kent: Israel heeft hier dagelijks mee te maken.

Lees hier het hele rapport (met namen en voorbeelden)