Israels maanlander “Beresheet”heeft de geschiedenis van de mensheid aan boord

Ook wel genoemd de “lunar library” bevat het naar verluidt een handleiding voor 5.000 talen, de volledige Engelse Wikipedia, een verzameling liedjes, kindertekeningen en geschriften over de Israëlische cultuur en geschiedenis en is ontworpen om 6 miljard jaar mee te gaan.

De kleine DVD bevat verder de bouwstenen van de menselijke beschaving in 30 miljoen pagina’s aan informatie, meldt Newsweek .

Nova Spivack, de mede-oprichter van Arch Mission Foundation, een in Los Angeles gevestigde non-profit organisatie die de maan missie ondersteund, vertelde NBC dat het archief een manier is om de mensheid te behouden. “Een van de primaire evolutionaire uitdagingen waar we voor staan is geheugenverlies over onze fouten uit het verleden en het gebrek aan actieve tegenmaatregelen om ze te herhalen,” zei Spivack.

“Voor het voortbestaan ​​van onze soort moeten we manieren vinden om ons bewustzijn te vergroten van wat werkte en niet werkte, en we moeten ervoor zorgen dat het gedeeld wordt met de mensen van de toekomst,” voegde hij eraan toe.

Het ruimtearchief is ontworpen om minstens 6 miljard jaar mee te gaan, een tijd periode van één miljoen keer langer dan de oudste nog bestaande schriftelijke verslagen. Paul Davies, directeur van het Beyond Center for Fundamental Concepts in Physics van de Arizona State University, zei dat het archief een grotendeels symbolisch doel diend. “Het moedigt mensen aan om na te denken over de plaats van de mens in het universum”, zei hij. Davis voerde ook aan dat als mensen artefacten op de maan kunnen achterlaten, oudere buitenaardse beschavingen mogelijk een vergelijkbaar idee hadden. “Als we een lange tijd bewijzen op de maan kunnen achterlaten, misschien zou E.T. wel hetzelfde gedaan hebben, “zei Davies.