Kaarten voor de Israel Trail nu ook in het Engels verkrijgbaar

Voor de eerste keer lanceert de Society for the Protection of Nature in Israel (SPNI) een speciale map met 52 kaarten in het Engels van de verschillende delen van de Israel National Trail,  van Dan, vlakbij de Libanese grens in het uiterste noorden van het land , naar Eilat in het zuidelijkste puntje van Israël aan de Rode Zee. Naast kaarten bevat de map informatie in het Engels over elke sectie en de interessante plaatsen langs de map.

De nieuwe Engelse versie van de map met 52 kaarten, is licht van gewicht en gemakkelijk mee te nemen en veronderstelt dat de navigatie-ervaring veel eenvoudiger wordt.

De Israel National Trail is ongeveer 1.070 kilometer lang en sinds de opening in 1995 hebben duizenden mensen de Israel trail gelopen. Veel Israeli’s lopen vooral in het weekend, een gedeelte van de Israel Trail omdat je heel makkelijk sommige gedeelten in een dag of weekend kunt lopen. Het pad is gemarkeerd met drie strepen (wit, blauw en oranje) en neemt gemiddeld 45-60 dagen in beslag. Het pad loopt door bergen, bossen, dorpen, langs  beken, bronnen,  kunt natuurreservaten en historische locaties.

Nadat in 2012 National Geographic de Israel trail op de lijst van 20 meest opwindende trails had gezet komen er steeds meer mensen uit het buitenland om de Israel trail geheel of gedeeltelijk te lopen.

U kunt de Engelse kaarten bestellen via een email aan shvil@spni.org.il of telefonisch en dan belt u +972(0)3- 6388720 of +972(0)3- 6388620.