David Collier “De nacht dat ik Dominique voor het laatst zag”

David Collier, schrijver, onderzoeker en opgenomen in de top 100 van mensen met “een positieve invloed op het Joodse leven”, gaf ons toestemming om zijn herinneringen aan wat vandaag 16 jaar geleden gebeurde in Mike’s Place in Tel Aviv, te plaatsen.

Vandaag, zestien jaar geleden  zat ik te kletsen met een vriend van mij, Dominique (Dom) in Tel Aviv. Ze was opgewonden en van plan om “in zaken te gaan”, een eigen bedrijf te starten. We hadden een lang gesprek en terwijl ze wegliep, zei ik ‘Ik zie je later’. Dat was de laatste keer dat ik Dom in leven zag.

Ik kende Dom al zo’n zes jaar. We werden vrienden, toen we beiden werkten met toeristen in Tel Aviv. We kenden dezelfde mensen, gingen naar dezelfde plaatsen. Toen ‘Mike’s Place,  een nieuwe live bluesbar opende aan het strand in 2001, ging ze daar werken.

Die dinsdagavond was ‘jam night’ in Mike’s Place en het was druk. Net na middernacht naderden twee mannen de bar, Avi Tabib, de bewaker werd achterdochtig, er was een strijd, een ‘alluha akbar’ en toen een explosie. Het was een zelfmoordaanslag

Ik kreeg het telefoontje om 01:45 uur ongeveer 1 uur na de terreuraanslag. Aanvankelijk kreeg ik te horen dat Dom gewond was maar het had overleefd. Het duurde een paar uur voordat ik de waarheid kende, ze stierf op de operatietafel. Avi Tabib redde veel mensen, maar er vielen toch 3 doden. Dominique Haas, Ran Baron & Yanai Weiss.

Er was een tweede zelfmoord terrorist,  maar zijn bom ontplofte niet. Hij vluchtte, schijnbaar de zee in, want zijn lichaam spoelde een paar weken later aan.  Na het telefoontje kleedde ik me aan en ging naar de plek bvan de aanslag.. Het was niet de eerste plek van een terreuraanslag die ik heb gezien. Je vergeet nooit wat je ziet,, geluiden of stank.

Dus wie heeft Dom, Yanai en Ram gedood? Deze zelfmoordterroristen waren geen Palestijnen. Niet geboren in Ramallah of Gaza of Jenin. Degene die Dom had gedood, kwam uit Londen, de ander uit Derby, beide terroristen waren Brits. Geboren en opgeleid in het Verenigd Koninkrijk.. Ze waren naar Israël gegaan om Joden te vermoorden.

De afbeelding hierboven is van de twee Britse terroristen. Asif Mohammed Hanif en Omar Khan Sharif. amas en de al-Aqsa Martelarenbrigade hebben de verantwoordelijkheid opgeëist. Dat klopt ja, Hamas,  de vrienden van Jeremy Corbyn en andere hardlinkse activisten met absoluut geen morele radar.

De terroristen verstopten zich onder hardlinkse activisten in de 15 dagen dat ze in Israël waren. Groepen zoals ISMPalestine, NGO’s in Ramallah en Jeruzalem. Buitenlandse  “journalisten” hebben hen geholpen Gaza te verlaten. NIEMAND kwam naar voren, zelfs nadat ze wisten wat er was gebeurd.

Dit is radicale islamitische terreur en dit is Hamas. Degenen die er vriendelijk mee zijn,  degenen die ‘kaddish’ zeggen voor zijn terroristen, ze zijn misleid. Hamas hebben martelaarspagina’s voor deze terroristen. Nog steeds vandaag ter ere van degenen die in toeristenpubs lopen en opzettelijk burgers doden.

Er zijn momenten in het leven die je nooit zult vergeten. Omdat de aanval na middernacht plaatsvond, herinnerden de meeste betrokkenen dat de aanval op  Mike’s Place op 30 april plaatsvond. Ik niet.. Voor mij zal het altijd de 29e zijn. De laatste keer dat ik Dominique zag glimlachen.

Het boek “Mike’s Place”is te koop op Amazon

Advertentie (4)