VIDEO en FOTO’S . Tienduizenden bij de Klaagmuur voor de zegen van de Kohanim (Priesters)

Tienduizenden mensen uit Israel en het buitenland kwamen vanmorgen bij de Klaagmuur bijeen voor de zegen van de Kohenim (Priesters). Dit gebeurt slechts twee keer per jaar, op de tussendagen van Pesach en tijdens Sukkot, meldt Times of Israel.

De ceremonie, die mannelijke afstammelingen van de Kohanim verzamelt om een ​​zegen uit te spreken, omvat het opheffen van de handen om de zegen uit te voeren, met degenen die de zegening leiden gewikkeld in taliet, gebedsmantels.

De Westelijke Muur is de dichtstbijzijnde plek bij de Tempelberg waar Joden kunnen bidden. Hoewel ze de berg kunnen bezoeken, waar de twee oude Joodse tempels stonden, mogen Joden niet bidden op de heilige plaats, die wordt bewaakt door een Jordaanse bewaarder.