Made in Israel – Een robot die kan lopen, rijden, vliegen en nog veel meer

Onderzoekers van de Hebreeuwse Universiteit in de Negev hebben een robot ontwikkeld die alles kan. De gevleugelde machine met wielen kan vliegen, oneffen terrein doorkruisen, zichzelf plat maken en kan worden gebruikt voor veel diverse soorten doeleinden, aldus de Times of Israel

The Flying Star, zoals de robot is genoemd, doet dit alles met gebruikmaking van één hybrid motor. Daarnaast kan hij ook nog zijn breedte aanpassen om te kruipen of over vlakke oppervlakken te rennen, over grote obstakels en muren te klimmen. Of door een tunnel, pijp of nauwe opening te gaan. De robot kan over de grond een snelheid bereiken van maximaal 2,6 m/s  en gebruikt weinig energie om te werken.

De FSTAR (autonome autonome robot met vliegende spagaat) kan voor verschillende commerciële doeleinden worden gebruikt, zei de universiteit in Jeruzalem in een verklaring. De robot kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor pakketbezorging, omdat het  kan vliegen en vervolgens naar de deur van de ontvanger kan rijden.

De FSTAR kan ook worden gebruikt voor zoek- en reddingsoperaties omdat het plaatsen kan bereiken waar een gewone drone niet kan vliegen. Andere gebruiksgebieden zijn landbouw, onderhoud, schoonmaken, filmen en amusement, evenals toepassingen voor wetshandhaving en antiterrorisme.

De robot is vandaag geïntroduceerd op de internationale conferentie 2019 voor robotica en automatisering in de Canadese stad Montreal.