Medicinale cannabisfirma Seedo uit Israel richt een distributiecentrum op in Rotterdam

Medicinale cannabisfirma Seedo uit Israel, richt een distributiecentrum op in Rotterdam. Vanuit dit distributiecentrum gaat de verkoop in Europa plaatsvinden van het koelkast achtige systeem waarmee je thuis medicinale cannabis kan kweken, meldt de Times of Israel

Israel’s Seedo Corp., een maker van een AI-gestuurd apparaat en app om medische cannabis thuis te laten groeien, heeft een distributiecentrum in de buurt van Rotterdam opgezet, dat als distributiebasis voor particuliere en institutionele cannabiskwekers in Europa zal worden gebruikt.

Met Seedo kunnen gebruikers thuis automatisch planten laten groeien, met behulp van een koelkast achtig thuislaboratorium uitgerust met sensoren en een camera om de voortgang van de planten bij te houden en gecontroleerd door een algoritme voor kunstmatige intelligentie, plus een app die meldingen en waarschuwingen verzendt.

Seedo heeft een R & D-licentie voor medicinale cannabis bij het Israëlische Ministerie van Gezondheid. Daniel Birnbaum, de CEO van koolzuurhoudende watermaker SodaStream, heeft NIS 2 miljoen ($ 557.000) geïnvesteerd in het bedrijf.