Shalva Band treedt vanavond op tijdens het Eurovisie Songfestival: “Our dreams have come true”

Ook al ben ik geen groot liefhebber van het Eurovisie Songfestival, vanavond zal ik zeker gaan kijken. Tijdens het tellen van de stemmen van de halve finale van het Eurovisie Songfestival treedt namelijk de Shalva band op.  Voor de leden van deze uit gehandicapten bestaande band “een droom die werkelijkheid wordt”, hebben ze laten weten aan de Jerusalem Post.

“Dat ze ons hebben gekozen om de staat Israel te vertegenwoordigen is een hele grote eer”, zei co-lead zanger Dina Samteh. Ze refereerde daarbij aan de succesvolle optredens tijdens het Israelische tv programma “Rising Star”, waarin de Shalva band de finale heeft bereikt en dus Israel zou vertegenwoordigen tijdens het songfestival.

Op dat moment realiseerden de leden van de band, dat wanneer ze de finale zouden winnen en aan het songfestival zouden meedoen, dit zou inhouden dat ze tijdens Shabbat zouden moeten repeteren. Dat stuitte hen tegen de borst, waarop ze besloten zich uit het tv programma terug te trekken. Helaas.

Shai Ben-Shushan, de directeur van de band: “Toen we voor het eerst met elkaar gingen spelen, wilden mensen niet naar ons luisteren, ze verlieten gewoon de zaal”. We hebben hard gewerkt, we werden beter en beter en we geloofden in onszelf. Na veel hard werk kwamen we bij “Rising Star” en in het begin geloofden we niet dat we goed genoeg waren om het einde te bereiken”, aldus Shai.

“We hebben een enorme verandering in de Israëlische samenleving teweeggebracht”, zei de directeur van de band. “Wanneer we over straat lopen, wil het Israëlische publiek ons ​​omarmen. Niet omdat we een ‘gimmick’ zijn, maar omdat we goed zijn in wat we doen”.

Tijdens de tweede halve finale op donderdagavond zal de band een vertolking van “A Million Dreams” uitvoeren, van de soundtrack van The Greatest Showman.

Advertentie (4)