Geen hechtingen meer, Technion-team ontwikkelt medische lijm om wonden te dichten

Toegepast met een lijmpistool, het gesmolten polymeer werkt zowel extern als intern, en is niet-toxisch, flexibel en biologisch afbreekbaar, zeggen de onderzoekers

De pinnen en hechtingen die momenteel worden gebruikt om ernstig letsel te behandelen, hebben nadelen: ze kunnen pijnlijk zijn, ze laten littekens achter, ze vereisen een hoge vaardigheid van de dokter en ze moeten worden verwijderd nadat het weefsel is genezen. Hechting aan de darm, longen of bloedvaten lekken vaak en vereisen daarom een kit.

De medische lijm die de onderzoekers hebben ontwikkeld, is “twee in één”, zei prof. Boaz Mizrahi, hoofd van het Biomaterials Laboratory of the Technion. Het vervangt zowel de hechtingen als de kit en is goed voor zowel uitwendig als inwendig letsel.”

Allerlei medische lijmen worden al gebruikt in dermatologie, chirurgie en andere gebieden. Israëlische startup Nanomedic Technologies Ltd. heeft bijvoorbeeld een medisch hulpmiddel ontwikkeld dat volgens haar brandwonden en andere wonden kan behandelen met nanomaterialen die menselijk weefsel nabootsen en afschilferen zodra de huid eronder is geregenereerd.

Lees hier het hele artikel in Times of Israel 

 

Advertentie (4)