Het geheim van een IDF moslim soldaat: Zijn familie denkt dat hij Europa studeert

Golani soldaat, ter illustratie

In uniform ziet soldaat A. er niet anders uit dan zijn wapenbroeders in de elite-gevechtseenheid van de Golani brigade, de afgelopen vijf maanden was hij druk met trainen en, zoals vele andere soldaten, nog even chatten met zijn vriendin voordat de lichten uitgaan.

Maar soldaat A. is geen gewone soldaat. Hij is “the talk of the town” en werd zelfs uitgenodigd voor een Sjabbatmaaltijd in het huis van zijn brigadecommandant.

Hij is namelijk de enige moslim soldaat die er voor koos bij een elite-gevechtseenheid te dienen en hoopt dat anderen zijn voorbeeld zullen volgen.

Opgegroeid in een Israelische stad met gemengde joodse en moslim bevolking, koos hij ervoor zijn familie en vrienden te vertellen dat hij in Europa ging studeren. Zijn ouders, broers en zusters steunen hem en gaan mogelijk zijn voorbeeld volgen.

Het leven van A. veranderde vijf jaar geleden toen hij er voor koos op een joodse school te gaan studeren en toen zijn klasgenoten begonnen over militaire dienst. Toen besloot hij dat hij ook bij de Israelische strijdkrachten wilde dienen.

In eerste instantie werd hij geweigerd omdat hij te dik was en werd hem verteld terug te komen zodra hij 60 kilo lichter was.

A. is nu op weg om onderdeel te worden van Golani’s commando-eenheid, zijn commandanten steunen hem en helpen hem waar ze kunnen. Racistische opmerkingen van zijn mede soldaten heeft hij nooit gehad, zegt A.

“Ik bid vijf keer per dag en er is altijd iemand aan mijn zijde die Tefillin legt… Ik vast op Ramadan en de anderen tijdens de joodse feestdagen”.

Lees hier het hele verhaal.

Advertentie (4)