VIDEO: Israel Aircraft Industries introduceert de nieuwste multi mission radar

De MMR ELM-2084 van Israel Aircraft Industries, de Multi Mission Radar-systemen, zijn een mobiele radar met een geavanceerde 4D actieve elektronisch gestuurde array (AESA) voor luchtverdediging, bewaking en artilleriewapen lokalisatie (WLR).

De MMR is de radarsensor van de Iron Dome, David’s Sling en Barak-wapensystemen die hebben bewezen wat Israël kan op het gebied van luchtverdedigingsmogelijkheden, waardoor landen over de hele wereld er in geïnteresseerd zijn geraakt.

De uitgebreide MMR-multisensor (MSMMR)-versie integreert actieve en passieve sensoren, waardoor Air Situation Picture (ASP) van hogere kwaliteit wordt geleverd. Het ondersteunt de wapens die worden gebruikt voor een bepaald doelwit, ongeacht achtergrondverwarring en ernstige milieuomstandigheden.

Het systeem zorgt voor een verbeterde detectie, classificatie, identificatie en tracking van alle luchtbedreigingen. Het systeem voert een wachtrij uit tussen de passieve en actieve sensoren en verbetert zo de algehele prestaties.

De Nederlandse landmacht beschikt ook over MMR-systemen.

Advertentie (4)