VIDEO. Na neerkomen twee projectielen op de Hermon heeft IDF diverse Syrische doelen aangevallen

Gisteravond kwamen twee raketten uit Syrie neer op de Hermon. In reactie daarop heeft de IDF diverse doelen in Syrie aangevallen , waarbij volgens een Syrische Human Rights groep 10 doden zijn gevallen, zeven van hen buitenlanders. 

Vanaf 4:10 uur vanochtend vielen helikopters en vliegtuigen van de IDF verschillende doelen in Syrie aan die banden hebben met het Syrische leger, waaronder twee artilleriebatterijen, verschillende observatie- en inlichtingenposten en een luchtverdedigingseenheid van het SA-2-type, zei de IDF in een verklaring.

Syrische media meldden dat Israël ook verschillende doelen aan heeft gevallen die in verband worden gebracht met Iran en is proxy-milities in Syrië, in het gebied van al-Kiswah, ten zuiden van Damascus. Deze aanvallen waren naar verluidt gericht op wapenopslagplaatsen en een militaire trainingsfaciliteit.

Zoals gebruikelijk herhaalde de IDF het standpunt dat Syrie verantwoordelijk is voor alle aanvallen op Israels grondgebied.

Premier Netanyahu gaf voorafgaande wekelijkse kabinetsvergadering de volgende verklaring “We zullen niet dulden dat op ons grondgebied wordt geschoten en we reageren met grote kracht tegen elke agressie tegen ons, dit is een consistent beleid dat ik leid en daarom zullen we dat blijven doen omwille van Israëls veiligheid.”

Advertentie (4)