Dit zijn enkele van de mannen achter de brandgevaarlijke ballonnen tegen Israël

De afgelopen paar weken is er een grote stijging in de lancering van brandgevaarlijke ballonnen uit Gaza. Verschillende Palestijnse terreureenheden verbonden aan militante groepen in Gaza eisten de verantwoordelijkheid voor de daden. Hamas en andere militante groepen gebruiken deze terreureenheden om Israël onder druk te zetten om de beperkingen op de Gazastrook te versoepelen. Joe Truzman vond een paar van de terroristen die zich bezig houden met de ballonnenterreur. 

In de afgelopen week waren in het zuiden van Israël ongeveer 100 branden door ballonnen met brandende objecten en/of explosieven eronder. In de afgelopen twee dagen is de lancering van brandgevaarlijke ballonnen afgenomen als gevolg van een overeenkomst tussen Israël en Hamas.

Hamas zal waarschijnlijk deze methode om de Israëlische regering onder druk te zetten blijven gebruiken omdat het gunstige resultaten oplevert. Israël gaf vrijdag toe door meer brandstof toe te laten en de uitbreiding van de visserijzone die ze vorige week beperkten als gevolg van de aanslagen.

Hier een paar van de terroristen die achter deze ballenterreur zitten.

Abdul

Abdul, een inwoner van de Gazastrook, was vorige week actief in het lanceren van brandbommen. Hoewel er geen bekend bewijs is van een band met een specifieke terreureenheid, gaat zijn activiteit bij het lanceren van brandende ballonnen terug tot het begin van het jaar. Abdul nam ook deel aan de “Night Confusion” -activiteiten aan de grens met Gaza in het voorjaar.

https://vimeo.com/345278514

Ziad

Ziad is, net als zijn tegenhanger Abdul, actief met de lancering van brandgevaarlijke ballonnen naar Israël. Zijn activiteiten aan de grens met Gaza zijn echter talrijk. Deze activiteiten omvatten de vernietiging van het beveiligingshek en infiltraties in Israël. Ziad is tweemaal geraakt door het Israëlische kogels,  maar zet ondanks zijn verwondingen zijn activiteiten voort.

https://vimeo.com/345281538

Nabil

Nabil is een andere Palestijn die betrokken is bij verschillende activiteiten aan de grens met Gaza. Het lanceren van brandgevaarlijke ballonnen en activiteiten bij de “Confusion Unit”. Nabil’s broer, Masoud, was een militant in de militaire vleugel van Hamas, al-Qassam Brigades die een paar jaar geleden door de IDF werd gedood.

https://vimeo.com/345287207