Palestijnse leiders verbieden alle LGBT activiteiten op de Westbank

Weet u nog? Tijdens de Gay pride in Amsterdam stonden pro-Palestijnse betogers tegen het feit dat er geen vrijheid voor de Palestijnen zou zijn, want Israel en zo.

En misschien zouden de dames en heren ambtenaren van Buitenlandse Zaken in Den Haag dit artikel even moeten lezen voordat ze een volgende keer weer een anti-Israel resolutie bij de VN steunen.

Hebben ze toch weer het verkeerde demonstratiebord omhoog gehouden. De Palestijnse Autoriteit heeft namelijk alle leden van de Palestijnse lesbische, homoseksuele, transgender- en biseksuele gemeenschap (LGTB) verboden activiteiten op de Westelijke Jordaanoever uit te voeren. 

Het verbod kwam nadat de grassroots-groep Al-Qaws, die Palestijnen die zich identificeren als homoseksueel helpt en ondersteund, van plan was om eind deze maand een bijeenkomst voor haar leden in Nablus te houden. De groep opereert zowel op de Westelijke Jordaanoever als onder Arabische Israëliërs, met kantoren in Ramallah en Haifa.

Eerder deze maand hield Al-Qaws een evenement in Nablus over seksuele en genderdiversiteit in de Palestijnse samenleving. De Palestijnse politie wist dit niet en hoorde ervan een paar dagen nadat het evenement was gehouden.

Al-Qaws is in 2001 opgericht met als doel “te vechten voor levendige Palestijnse culturele en sociale verandering, LGTB-gemeenschappen op te bouwen en nieuwe ideeën over de rol van geslacht en seksuele diversiteit in politiek activisme, maatschappelijke organisaties, media en het dagelijks leven.”

Luay Zreikat, woordvoerder van de Palestijnse politie, verklaarde het besluit om de LGTB-groep te verbieden om in door PA gecontroleerde gebieden te opereren: “Omdat dergelijke activiteiten schadelijk zijn voor de hogere waarden en idealen van de Palestijnse samenleving”. Eraan toevoegend dat “de activiteiten van deze organisatie niet gerelateerd zijn aan religies en Palestijnse tradities en gewoonten, vooral in de stad Nablus.”

“De Palestijnse politie zal achter de LGTB-groep jagen en ervoor zorgen dat ze worden berecht zodra ze zijn gearresteerd”, waarschuwde Zreikat. Hij riep verder alle Palestijnen op om de politie de namen te geven van elke persoon die met de groep verbonden is. 

Een lid van Al-Qaws zei tegen diverse Israelische media dat hij en zijn vrienden sinds de politie-aankondiging honderden bedreigingen en haatberichten hebben ontvangen van Palestijnen, vooral via Facebook. “De aanval op ons is ongekend”, zei hij. “Ze noemen ons verraders en corrupte mensen en velen roepen op tot onze executie. We zijn bang voor ons leven. ”