In een nagemaakt Libanees dorp en met VR-bril bereidt IDF zich voor op Hezbollah (video)

<em> IDF-officieren in een nep Hezbollah-aanvalstunnel als onderdeel van een trainingsprogramma in september 2019. (Israel Defense Forces) </em>

De Israel Defence Forces hebben donderdag een trainingsprogramma van een week voor de hogere officieren in gevechtseenheden voltooid om hen voor te bereiden op een oorlog tegen de terreurgroep Hezbollah in Libanon. Dit gebeurde door hen te voorzien van de nieuwste inlichtingen methoden, vechtmethoden en operationele plannen.

Er werd o.a. getraind in het veroveren van een Libanees dorp, hoe te opereren in een Libanese stad, het tegenwerken van Hezbollah hinderlagen en het vernietigen van de raketten en lanceerders van de terreurgroep, evenals tunneloorlogvoering.

Hezbollah wordt door de IDF gezien als een van de meest geduchte vijanden, met een arsenaal aan raketten groter dan dat van de meeste landen wereldwijd.

Alle IDF-officieren van gevechtsunits boven de rang van luitenant-kolonel namen deel aan de training, zei het leger.

“Het doel van deze training was om te fungeren als een kennisbasis voor brigade- en bataljon commandanten om hun soldaten op de meest nauwkeurige en dodelijke manier op te leiden voor mogelijke gevechten in Libanon,” zei de IDF.

De training werd gehouden op de Elyakim-basis van de IDF in het noorden van Israël. Het werd gerund door de 36e Divisie van het IDF Northern Command en de Golani Infantry Brigade.

Voor dit programma werden de schietbanen van de basis omgezet in stand-ins voor een Libanees dorp, compleet met acteurs in kostuums die bewoners simuleren.

“In dit dorp” kregen de deelnemende commandanten een verhaal van het dorp door acteurs gepresenteerd – de dagelijkse routines van de burgerbewoners, inclusief spullen op de markt kopen, gebeden in de moskee, spelende kinderen op straat, studenten die leren in school, evenals de routines van de vijandelijke troepen in het dorp, de locaties van wapens, de inzet van strijders, en meer, “zei het leger.

Naast het uitvoeren van praktische oefeningen, trainden de deelnemende officieren ook in gevechten in Libanon door gebruik te maken van geavanceerde technologie, waaronder virtual reality-headsets en grote 3D-aanraakschermen op het tafelblad met troepen bewegingen en veldslagen.

Advertentie (4)