Nu de controversiële camera wet niet doorgaat, probeert Netanyahu angst te zaaien

<br />Foto Amos Ben Gershom (GPO)

Nu de “camera wet” van Netanyahu niet door de Knesset commissie is gekomen, probeert Netanyahu angst te zaaien onder de kiezers.

Meteen na dat duidelijk werd dat zijn voorstel het niet had gehaald, herhaalde hij zijn bewering dat de leiders van Blue & White, Benny Gantz en Yair Lapid, samen met Avigdor Lieberman en zijn Yisrael Beiteinu partij van plan zijn een regering te vormen met leden van de uit Arabische partijen bestaande Joint List-alliantie.

Het idee van een dergelijke regering is herhaaldelijk verworpen door alle betrokken politici en er zal ook geen sprake van zijn.

“Er is geen reden voor degenen die echt schone verkiezingen willen om zich te verzetten tegen de camera wet die verkiezingsfraude voorkomt”, zei de premier in een verklaring. “Maar het is eigenlijk geen verrassing dat Lapid en Gantz zich bij Ahmad Tibi en Ayman Odeh hebben aangesloten om de camera wet te begraven, omdat ze samen een linkse regering willen smeden, waar Ahmad Tibi en Ayman Odeh ministers zullen zijn in de regering van Lapid en Gantz.

“Wat vooral teleurstellend is, is dat Lieberman zich heeft aangesloten bij links en de Arabische partijen. Hij zei ooit dat hij binnen 48 uur Haniyeh zou elimineren en nu binnen 48 uur flip-flop, gaat hij met Ahmad Tibi en Ayman Odeh in zee.”

Netanyahu hoopt met deze uitspraken een dusdanige angst onder de kiezers te creëren, dat ze in grote getalen voor zijn Likoed zullen gaan stemmen. Het doet een beetje denken aan de verkiezingsdag in 2015, toen Netanyahu op tv verscheen met zijn uitspraak “ga stemmen, want de Arabieren gaan in drommen naar de stembus”. Iets wat later niet waar bleek te zijn.

Advertentie (4)