Door handelen van assistenten Netanyahu is kans op nieuwe verkiezingen groter geworden

Screenshot Twitter

Een medewerker van Gantz heeft op Channel 12 gezegd dat de intimidatie van de getuige van de staat door assistenten van Netanyahu de kans op een eenheidsregering heeft verkleind en een derde ronde van verkiezingen naderbij brengt, meldt de Times of Israel.

Zoals bekend kreeg de leider van Blue & White, Benny Gantz, verleden week de opdracht van president Rivlin een regering samen te stellen. De besprekingen met de Likud van Netanyahu zijn tot nu toe op niets uitgelopen omdat Netanyahu blijft volhouden namens het gehele rechtse blok op te treden inplaats van alleen de Likud partij.

Een naaste medewerker van Gantz vertelde gisteravond op tv Channel 12 dat de intimidatie van een staats getuige door medewerkers van Netanyahu en de demonstratie voor het huis van de openbare aanklager Mandelblitt in Petach Tikva, de kans op het vormen van een eenheidsregering aanzienlijk heeft verkleint en de kans op een derde verkiezingsrond binnen een jaar heeft vergroot.

“De handelwijze van Netanyahu door medewerkers publiekelijk een staats getuige in de mogelijke strafzaken tegen hem, te laten intimideren maakt het minder waarschijnlijk dat er ooit overeenstemming tot het vormen van een regering met Likud komt”, zei hij.

Een medewerker van de Likud wijst deze beschuldiging van de hand en zegt “het is allemaal de schuld van Gantz en voortzetting van de onderhandelingen is tijdverspilling”.

Vanochtend kwamen de onderhandelaars van Blue & White toch opnieuw bij elkaar , waarbij Benny Gantz en Yair Lapid ( de #1 en #2 van Blue & White ) een gedeelte van de gesprekken bijwoonden.

Een bron van Blue & White zei dat de partij premier Benjamin Netanyahu niet vertrouwt dat hij zich zou houden aan de voorwaarden van een rotatieovereenkomst voor het premierschap, waarbij hij opmerkte: “Als Netanyahu de eerste is in die rotatie overeenkomst, zal niemand de tweede zijn. Niemand vertrouwt hem dat hij zich aan de gemaakte afspraken zal houden”.

“Als Bibi nu geen leider van Likud was, zouden we een regering hebben, “zei de bron.” Hij lijkt een derde verkiezing te willen. “

Advertentie (4)