Gantz, Lapid en Lieberman “slaan terug” na video van Netanyahu

Scteenshot uit video van Netanyahu.

De leiders van Blue & White, Benny Gantz en Yair Lapid en de leider van Yisrael Beytenu, Avigdor Liberman “slaan terug”naar Netanyahu nadat hij een video op zijn Facebook account plaatste waarin het Israelische publiek wordt gewaarschuwd tegen een minderheidsregering met steun van de Arabische Joint List.

Netanyahu probeert uit alle macht zijn handen in onschuld te wassen en is al wekenlang bezig met leugens en beschuldigingen zijn politieke tegenstanders zwart te maken, nu het hem opnieuw niet is gelukt een meerderheidsregering samen te stellen, aldus de Times of Israel.

In de video, die gepaard gaat met onheilspellende muziek, waarschuwt Netanyahu tegen “het geheime schema”wat Gantz, Lapid en Lieberman zouden hebben gemaakt om een minderheidsregering in elkaar te zetten die dan vanuit de Knesset zou worden gesteund door de Arabisch Joint List.

Om het nog wat erger te maken zegt Ahmed Tibi van de Joint List in een clip in de video “”Er is geen waarde hoger dan het martelaarschap” en een clip van Odeh die zegt: “we moeten overal de Palestijnse vlag opheffen.”

In de video wordt dan gezegd dat Odeh ooit weigerde een terreuraanslag op Israëlische soldaten te veroordelen.

Verderop in de video zegt de voice-over “Hoe willen Gantz, Lapid en Liberman tegen Iran, Hezbollah en Hamas vechten wanneer ze van hen afhankelijk zijn?”.

“Een minderheidsregering is een ramp. Alleen een brede, nationale eenheidsregering, wordt er dan in de video gezegd.

Zijn tegenstanders zeiden dat Netanyahu probeerde punten te scoren en zijn rivalen in diskrediet bracht voorafgaand aan nieuwe verkiezingen, in plaats van te proberen een eenheidsregering te vormen.

Gantz reageerde in een tweet: “Netanyahu, de campagne eindigde op 17 september. Je hebt nagelaten om opnieuw een regering te vormen, dus in plaats van tijd te verspillen aan video’s, geef je het mandaat terug aan de president en zullen wij een liberale, eenheidsregering vormen die zal zorgen voor de burgers van Israël. Een regering die verstandig, diplomatiek en verantwoord zal handelen. ”

Lieberman zei over de valse beschuldigingen van Netanyahu:” het feit dat je drie keer achter elkaar hebt gefaald om een regering te vormen, kan je niet verbergen. In plaats van verantwoordelijkheid te nemen voor je mislukking en het verlies van negen zetels in de verkiezingen, start je de campagne voor de derde verkiezing.”

“Deze laatste video getuigt meer dan alle andere dat je het systeem naar een extra verkiezing leidt in plaats van je te concentreren op het vestigen van een brede, liberale regering van nationale eenheid,” schreef Lieberman op Facebook.

Hij beschuldigde Netanyahu van het ‘offeren’ van de meeste Israëlische burgers aan de belangen van een kleine groep ultraorthodoxen .

In reactie op de beschuldigingen in de video zei Lieberman “je ontkent het feit dat je 23 jaar lang de belangrijkste vriend was van Yasser Arafat, Ahmed Tibi, de PA, Hamas en de Joint List.”

אדוני רה"מ, ההשתלחויות שלך באחרים וההאשמות השווא שאתה מנסה להדביק לכל מי שחולק על דעתך, לא יכולות להסתיר את העובדה…

Geplaatst door ‎Avigdor Liberman – אביגדור ליברמן‎ op Zondag 20 oktober 2019

Ook schreef Liberman “je hebt miljoenen dollars in Gaza had toegelaten, en plaatste hij foto’s van Netanyahu met vertegenwoordigers van de Arabische Joint List, Arafat en Tibi. Dezelfde mensen waarvoor Netanyahu in de video het Israelische publiek waarschuwt.

Lapid deelde de video op Facebook en zei dat hij dit deed om te laten zien dat Netanyahu’s roep om een ​​eenheidsregering “onwaar en nep” is.

“Dit is hoe een Facebook pagina eruit ziet iemand die niet om het publiek geeft. Dit is hoe het eruit ziet voor iemand die er alles aan doet om ons opnieuw richting verkiezingen te duwen, “zei hij.

Komende donderdag verloopt het mandaat van Netanyahu en het ziet er niet naar uit de president Rivlin hem de wettelijke 2 weken extra zal geven.