Record aantal bloeddonaties in IDF en MDA campagne

Foto IDF

Een nieuw ongekend record. Binnen negen uur verzamelden IDF-soldaten en Magen David Adom paramedici zondag 1.064 bloeddonaties in op een IDF-basis op de Westelijke Jordaanoever, volgens de IDF-woordvoerder.

De IDF Samaria territoriale brigade onder leiding van de territoriale brigade-commandant Col. Sagiv Dahan voerde de campagne uit.

“We zitten echt midden in de campagne” Blood Brothers “, een campagne voor het doneren van bloed in de territoriale brigade van Samaria,” zei Dahan tijdens het evenement. “Dit is een gezamenlijke campagne van de regionale raad, de brigade en de bloeddiensten van MDA. De grote prestatie van deze campagne is de steun van het publiek. We hebben het record van bloeddonaties in één donatie evenement in de staat Israël en we zijn van plan de verwachtingen van de campagne te overtreffen en meer dan 1200 donaties te ontvangen. “

“Dit is een initiatief van de brigadecommandant die hiermee kwam nadat zijn vrouw tijdens de geboorte van hun zoon na een complicatie veel bloedtransfusies nodig had,” zei de brigade medisch officier Cpt. Aviv Lahav. “Daarom besloot hij tot het initiatief van “1000 bloeddonaties op één dag” waarin alle deelnemers samen doneren. Voor sommigen van ons leek het onmogelijk, maar nu zijn alle twijfels ver achter ons.”

Foto IDF

De regionale raad van Samaria zorgde voor de publicatie van de campagne in steden die onder zijn jurisdictie vallen. de MDA versterkte 80 donatiecentra en de IDF generale stafafdeling verzorgde de logistiek.

“Inwoners van Samaria, lagere scholen, middelbare scholen, yeshiva-studenten en natuurlijk brigadesoldaten kwamen om te doneren”, legde Lahav uit. “Alles tikte als een klok, we begonnen voor de geplande tijd en alle betrokkenen liepen natuurlijk van donatiestation naar donatiestation en zorgden ervoor dat alles liep zoals gepland.” De campagne begon met veel energie en de eerste groep deelnemers begon tegelijkertijd samen te doneren. Het vorige record voor bloeddonaties bedroeg 780 donaties. Lahav haalde herinneringen op aan een incident toen een officier die verantwoordelijk was voor bloeddonaties in noodsituaties, zoals in oorlog, haar zus tegenkwam die bloed doneerde tijdens het evenement.

“Plots zag ik hoe sterk deze gebeurtenis was. Dit maakt een echt zuivere verbinding tussen de IDF en de burgerbevolking, en dat symboliseerde dit echt voor mij.”

De medische officier bedankte alle deelnemers en voegde eraan toe: “Het eindeloze werk en de kracht moedigen ons gewoon aan om over meer van dit soort dagen te dromen en we zullen doorgaan met het verbreken van records, zodat we uiteindelijk levens redden in de staat Israël. “