12-jarig meisje gehandicapt meisje rijdt mee met de Wheels of Love-fondsenwerving

Meital Weiss, een dwarslaesie en regelmatige rijder in de jaarlijkse Alyn-fietstocht, 10-14 november 2019 (Foto Atara Weiss)

Wanneer Meital Weiss op dinsdag op haar speciale fiets stapt, wordt het haar derde keer dat ze meerijdt in de 20e Wheels of Love Alyn fondsenwervende fietstocht door Israel. Maar ze zal waarschijnlijk de enige rijder zijn die een glinsterende kroon draagt ​​versierd met het nummer 12, ter ere van haar aanstaande verjaardag in drie weken en haar daarbij behorende Batmitswa.

Ook haar ouders, Dubi en Atara Weiss, rijden rijden mee en helpen haar indien nodig, maar ook vanwege haar komende Batwitswa die in december zal plaatsvinden, aldus de Times of Israel.

Meital was 10 maanden oud toen een tumor in haar wervelkolom werd ontdekt, die vanaf haar middel verlamming veroorzaakte. Ze had haar eerste operatie in de VS, gevolgd door revalidatie in het Alyn Hospital in Jeruzalem voor kinderen en jonge volwassenen en regelmatige controles.

Na een andere rugoperatie drie jaar geleden bracht Meital een intensieve twee maanden door bij Alyn om haar kracht terug te winnen. Haar fysiotherapeut in Alyn stelde voor dat ze zich zou aansluiten bij de Swift and Bold-fietsgroep van huidige en voormalige Alyn-patiënten, die deelnemen aan de jaarlijkse Wheels of Love-fietstocht.

De vijfdaagse Wheels of Love-fietstocht van dit jaar, die geld inzamelt voor het revalidatieziekenhuis, begon zondag in het Biria-bos nabij Safed en eindigt donderdag in Jeruzalem, met 500 renners en vrijwilligers uit 12 landen. Ze zullen een van de zes routes fietsen, waaronder een Challenge-route naar de top van Mount Hermon en een Century-rit van 160 km.

Carina Beninnga, een van de Alyn Wheels of Love-rijders in 2019, een Olympische goudwinnende hockeyspeler uit Nederland (Foto met dank aan Tomer Feder)

De rit zal naar verwachting $ 3 miljoen opleveren en staat bekend om het tekenen van een cadeautje van toegewijde Alyn-supporters, waaronder zes van de oorspronkelijke renners, een vijfde rijder die 86 jaar oud is, en, dit jaar, olympisch gouden medaillewinnaar Carina Benning uit Holland.

De ouders van Meital begonnen ook weer te fietsen, toen Meital, bijgenaamd Mati, begon met het fietsen begon. Met de fiets brachten ze haar naar de praktijk in Alyn, in het westen van Jeruzalem, vanuit hun huis in een moshav buiten Modiin.

Het echtpaar had niet veel gereden sinds ze 18 jaar geleden trouwden en fietsen kochten om te rijden voor hun plezier. Nu, zei Weiss, is ze weer veel beter in vorm en trainen ze ‘s nachts en soms op vrijdagochtend.

Meital Weiss tussen haar ouders, Dubi (links) en Atara Weiss (rechts), in hun shirts voor de Alyn-fietstocht (Foto Atara Weiss)

Wat Meital betreft, ze houdt ervan om met de groep te rijden, zei Weiss.

“Het is een geweldige groep vrijwilligers, met veel kameraadschap,” zei Weiss. “Het is bijzonder om betrokken te zijn en deze mensen te ontmoeten en deel uit te maken van hun leven. Er zijn allerlei soorten mensen, van alle leeftijden. Ze komen allemaal bijna een heel jaar door om de kinderen te ontmoeten en te fietsen. ”

Meital Weiss, is een zevende klasser op de plaatselijke meisjesschool, en is een van de 17 Swift and Bold-renners. Ze was bijna 10 toen ze op haar handbike begon te rijden.

“Ze moest het stuur kunnen draaien,” zei Weiss. Destijds gebruikten ze twee rugkussens om haar, hun derde van zeven kinderen, een beetje meer vooruit te duwen op de geleende fiets.

“We zeiden ‘rijden’ en zij zei: ‘dit is leuk’,” zei Weiss. “In ons lexicon bestaat niet zoiets als niet in staat zijn om iets te doen.”

“De ervaring met de groep en de professionele renners is geweldig,” zei Weiss. “Ze voelt zich een atleet onder sporters. Het stelt haar op gelijke voet met andere volwassenen, met andere valide mensen.

Een deel van het plezier in deelname aan de Alyn Wheels of Love is de kameraadschap van het rijden met alle motorrijders (Foto Atara Weiss)

“Het gaat niet om de handicap, maar dat er geen handicap is en er een mogelijkheid is,” voegde ze eraan toe. “We doen het allemaal samen en doen het zoals we kunnen. We fietsen allemaal, op verschillende soorten fietsen, en we zijn allemaal op pad. ‘

De familie heeft ook andere doelen, zei Weiss. Haar man wil de volledige vijf dagen rijden en haar doel is om meer dan één dag te rijden. Wat Meital betreft, ze is altijd op zoek om haar vaardigheden en afstanden te verbeteren, zei Weiss, en ze is serieus over de tussentijdse training.

“Het is iets dat we willen laten gebeuren”, zei ze.

Advertentie (4)