Knesset voorzitter Edelstein roept vertegenwoordigers Likud en Blue & White bij zich

Knesset voorzitter Yuli Edelstein. Screenshot YouTube

Knesset voorzitter riep de onderhandelingsteams van Likud en Blue & White vanmiddag dringend op naar zijn kantoor te komen om te proberen tot een overeenstemming te komen.

Edelstein zal naar verluidt het Blue and White-team om 17:00 uur ontmoeten. en het Likud-team om 18.00 uur.

De onderhandelingsteams van Likud en Blue & white hebben elkaar al in ruim een week niet ontmoet.

“Iedereen weet dat Israël zich midden in een noodsituatie bevindt die onze economie zou kunnen doen instorten,” vertelde Edelstein aan verslaggevers buiten zijn kantoor.

“Dit is een moment van waarheid voor de Israëlische politiek. Dit is de tijd om te kiezen tussen leiderschap en lafheid. Dit is de tijd om te zeggen dat genoeg genoeg is.”

Verwacht wordt dat Edelstein met de teams een compromis zal bespreken waarbij Netanyahu nog vijf tot zes maanden premier zou blijven, gevolgd door Gantz gedurende twee jaar en vervolgens de leider van Likud (wie dat dan ook is) voor de resterende anderhalf jaar.

De Knesset voorzitter ontmoette eerder op woensdag Blue en White MK Moshe Ya’alon. Hij ontmoette Netanyahu op dinsdag.

Na de ontmoeting met Netanyahu vertelde Edelstein aan de wachtende journalisten dat hij op alle mogelijke manieren werkt om een ​​eenheidsregering te bevorderen.

“De tijd is gekomen dat een verantwoordelijke volwassene een derde verkiezing zal voorkomen,” zei hij.

Blue & White reageerden positief op de woorden van Edelstein: “We verwelkomen het initiatief van de Knesset voorzitter, evenals elke dialoog die een brede regering van eenheid onder leiding van Blue & White samen met Likud kan bevorderen, en die op gemeenschappelijke gronden vertrouwen is gebouwd. Het onderhandelingsteam , onder leiding van Dr. Yoram Turbowitz en Shalom Shlomo, stelt alles in het werk om onnodige en dure derde verkiezingen te voorkomen en zal dit met de Knesset voorzitter bespreken.

De Likud reageerde ook op de woorden van Edelstein en beweerde dat ze “de motie van Knesset voorzitter Yuli Edelstein verwelkomen in een andere poging om verkiezingen te voorkomen. Premier Netanyahu droeg het Likud-onderhandelingsteam op om snel op het initiatief te reageren.”

Advertentie (4)