Vier raketten uit Syrie onschadelijk gemaakt door Iron Dome

Ter illustratie, Iron Dome. Foto IDF

In de vroege ochtenduren zijn er vier raketten vanuit Syrie richting Israel afgevuurd, volgens een mededeling van de IDF. Alle vier zijn door het Iron Dome afweersysteem onschadelijk gemaakt.

In een verklaring zei de IDF dat het “vier lanceringen vanaf Syrisch grondgebied naar Israëlisch grondgebied had geïdentificeerd die werden neergeschoten door soldaten die het raketafweersysteem van Iron Dome bedienen.”

Het leger zei dat het onwaarschijnlijk was dat er projectielen binnen de grenzen van Israël waren geland.

Rond dezelfde tijd meldde het Syrische officiële persbureau SANA explosies op de luchthaven van Damascus.

Na het incident zei de regionale raad van de Golan, na overleg met het leger, dat er geen speciale veiligheidsmaatregelen zouden worden getroffen. De autoriteiten drongen er bij bewoners op aan om hun dagelijkse routine gewoon voort te zetten.

Maandag begon de IDF met een tweedaagse verrassingsoefening in noord Israel, om de paraatheid te testen. Een groot aantal vliegtuigen, voertuigen en IDF-troepen nemen deel aan de oefening, zei een militaire woordvoerder.

De door Iran gesteunde Hezbollah wordt door de IDF gezien als een van zijn meest geduchte vijanden, met een arsenaal aan raketten groter dan dat van de veel landen. Israël en Hezbollah vochten voor het laatst een oorlog in 2006, hoewel de afgelopen jaren talloze grensoverschrijdende vuurgevechten hebben plaatsgevonden en Israël zich heeft gericht op tientallen Hezbollah transporten met luchtaanvallen in Libanon en Syrië.

Ook de aanwezigheid van Iraanse troepen in Syrië wordt door Israel als een bedreiging gezien.