Dankzij nieuwe treinverbinding in 32 minuten van Tel Aviv naar Jeruzalem

Trein tussen Jeruzalem en Tel Aviv . Foto Israelische spoorwegen

Eindelijk is het zover. De directe elektrische treinverbinding op de lijn Tel Aviv-Jeruzalem begint volgende week op zaterdagavond 21 december.

De dienstregeling van Israel Railways voor 21 december toont de eerste rechtstreekse trein die het station Yitzhak Navon in Jeruzalem verlaat om 21.56 uur, en komt 32 minuten later om 22.28 aan in het Haganah-station in Tel Aviv.

De trein maakt slechts één stop en wel op de internationale luchthaven Ben Gurion. Vanaf zondagochtend 22 december rijdt de trein elke 30 minuten in elke richting en duurt de reis 32 minuten. De reistijd is wel 4 minuten langer dan dat Israel Railways aanvankelijk de reizigers had belooft.

De volledige opening van de lijn Tel Aviv-Jeruzalem was geteisterd door vertragingen. De planning was dat de verbinding in april 2018 al van start zou gaan, maar werd uiteindelijk slechts gedeeltelijk geopend in oktober 2018, vanwege vertragingen als gevolg van technische problemen bij de nieuwe lijn. Daardoor moesten passagiers een elektrische trein nemen van Jeruzalem naar Ben Gurion Airport, en dan overstappen op een dieseltrein voor het resterende traject richting Tel Aviv.

De trein gaat bij Jeruzalem door verschillende kilometerslange tunnel. De rest van reis zal de reiziger fantastische landschappen laten zien van ‘het land van melk en honing’.

Advertentie (4)